طرز تهیه پیراشکی خانگی
مواد لازم
آرد: یک کیلو و ۷۵ گرم
خمیرمایه: ۲۰ گرم
آب: ۵۰۰ تا ۵۵۰ سی سی
شکر: ۳۵۰ گرم
شیر: نیم لیتر
کره: ۵۰ گرم
روغن: ۵۰ گرم
بهبوددهنده: ۵ گرم
نمک: ۱۰ گرم
طرز تهیه پیراشکی کرمدار
برای تهیه پیراشکی به این روش، در ابتدا آرد را داخل کاسهای بریزید و به همراه خمیر مایه و بهبود دهنده هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
سپس شکر را در آب حل کنید و بعد به آرد بیفزایید، مواد را هم بزنید تا مخلوطی خمیری بدست آید. خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید و مدت زمانی را کنار بگذارید تا ور بیاید. سپس خمیر آماده شده را به صورت گلولههایی مساوی تقسیم کنید که به این کار اصطلاحاً چانهگیری میگویند.
اکنون چانهها را در حدود چند دقیقه کنار گذاشته تا استراحت کنند و حجمشان دو برابر شوند. در طی این مدت شیر را داخل قابلمهای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد، بعد ترکیب آرد و شکر را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
حال بعد از استراحت دادن چانههای خمیر میتوانید آنها را داخل روغن داغ شده سرخ کنید و بعد پیراشکیها را روی توری بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
در پایان پیراشکیها را داخل ظرف مناسبی بچینید و روی آنها را با کرمی که درست کردهاید تزیین و سپس سرو کنید.